Co dělá blokování někoho na Facebooku?

Domov/Učit se/ Co dělá blokování někoho na Facebooku?

Co dělá blokování někoho na Facebooku?

Autor: Habiba Rehman, 24. června 2019, přečteny 2 minuty

Facebook poskytuje svým uživatelům několik akcí, které lze podniknout proti lidem, které nechtějí vidět ve svém seznamu přátel, nebo chtějí, aby všechny příspěvky, které zveřejní, byly skryty před touto nežádoucí osobou v seznamu. Jsem si jistý, že všichni máme na Facebooku několik nechtěných „přátel“, které bychom chtěli na Facebooku zablokovat. A jsem si jistý, že jste se již všichni naučili, jak někoho zablokovat na Facebooku z našeho článku (PŘIDAT NOVÝ ČLÁNEK O JAK BLOKOVAT Někoho)

Nyní, než podniknete jakékoli kroky nebo změníte nastavení pro přítele na Facebooku, je zde několik opravdu užitečných informací, které musíte vědět o tom, co přesně blokování někoho na Facebooku skutečně dělá.

Co se stane, když zablokujete svého přítele na Facebooku

  1. Blokováním někoho „neodstraníte“ obsah, který jste sdíleli, ve skutečnosti se skryje před osobou, kterou jste zablokovali, aby už nemohl vidět žádný z komentářů, které jste vložili, sdíleli nebo dokonce prohlíželi. Vzhledem k tomu, že obsah je skrytý pouze před blokovanou osobou, nikdo není blokován vámi, i nadále si bude moci zobrazit komentáře sdílené mezi vámi dvěma a staré příspěvky, které máte oba po určitou dobu společné.
  2. Když mluvíme o aktuálních příspěvcích, které zveřejníte, zjevně nebude blokovanou osobou viditelná. Blokujete je a zabráníte jim v zobrazení vašeho profilu. Také nebudete moci najít jejich profil nebo nebudete moci zveřejňovat ani komentovat jejich profil na Facebooku, pokud je neodblokujete. Blokování někoho mu také brání v prohlížení toho, co píšete na zeď někoho, kdo je společným přítelem, nebo stránku, která se vám a jemu líbí.
  3. Vy a blokovaná osoba navzájem profily nenajdete, i když jména vyhledáte na vyhledávací liště Facebooku.
  4. A pro všechny, kteří to nevěděli, existují nastavení na Facebooku, která lze změnit tak, aby zabránila lidem v hledání vašeho profilu na Facebooku od Google nebo jiného existujícího vyhledávače. Pokud jste tuto funkci nevypnuli a pokud jste někoho zablokovali na Facebooku, může mít štěstí při hledání vašeho profilu prostřednictvím vyhledávače. Pokud si nepřejete, aby se to stalo, můžete toto nastavení vypnout.
  5. Facebook a Messenger jsou příbuzní, ale můžete mít také účet Messenger, aniž byste Facebook opravdu používali. Pokud tedy někoho zablokujete na Facebooku, nemusí to nutně znamenat, že vás nebude moci vidět v Messengeru. Oba budete nadále prohlížet starou konverzaci v Messengeru, ale nebude vám umožněno zahájit novou konverzaci.

Je to tak jednoduché. Blokovanému člověku NENÍ viditelné vše, co patří vám nebo vašemu profilu, včetně příspěvků, komentářů, příběhů, značek, fotografií a sdílení. Pokud však váš společný přítel něco vymyslí (řekněme obrázek vás a nich), zablokovaná osoba si bude moci tento obrázek prohlédnout, protože je ve vlastnictví profilu společných přátel. Pokud však komentujete pod tímto obrázkem nebo pokud blokovaný přítel komentuje pod obrázkem, oba nebudete moci číst komentáře, zatímco váš společný přítel je bude moci zobrazit.

Volba je tedy na vás. Pokud chcete někomu zabránit v životě na sociálních sítích, pak je nejlepší volbou blokování. V opačném případě můžete jednoduše zrušit přátelství s lidmi, které si nepřejete vidět na svém seznamu, a neobtěžovali byste se, kdyby vás nebo vaše aktivity viděli na Facebooku.